Advies ontvangen?

Blog

Help, ik ben ziek en wat gebeurt er nu met mijn inkomen?  

       

Deze vraag is herkenbaar voor veel werknemers. In onze begeleiding bij de vele werkgevers komt deze vraag regelmatig naar voren.

Er is dan ook het verschil in het eerste ziektejaar en tweede ziektejaar. Vervolgens krijg je te maken met de leeftijd. Waarbij niet vergeten dient te worden met de mate van blijvende arbeidsongeschiktheid.

Vaak wordt het emotionele aspect vergeten in dit verhaal. Je kunt je voorstellen dat een oudere medewerker een ander soort gevoel daarbij heeft met dit proces dan een jongere. De oudere heeft namelijk in deze fase vaak al een lang werkproces achter zich en heeft het pensioen in zicht en krijgt het gevoel daar naar toe te moeten strompelen. Terwijl de jongere in een fase zit waar hij net te maken krijgt met kinderen of juist net een huis heeft gekocht en allerlei beren op zijn/haar weg ziet.

In beide situaties zie je dat er mogelijkheden zijn met de pensioenregeling maar ook hierin is weer van belang hoe de toekomst gezien wordt. Wat wil de werkgever, wat kan de werknemer, wat is er in de pensioenregeling geregeld, wat zegt de arbeidsdeskundige, wat doet zijn/haar HR-collega, wat zijn zijn/haar eigen wensen en hoe is het sociale vangnet op dat moment.

Niet vergeten moet worden dat veel werknemers, zonder dat ze het weten, iets via de hypotheek hebben geregeld omdat dat een aantal jaren geleden nog zo’n hype was om af te sluiten.

Al met al kunnen er mogelijkheden genoeg zijn om ook hiervoor met een gerust hart de toekomst in te gaan.

Altersum kan hierin ondersteunen. We kunnen de medewerker duidelijk financieel inzicht geven in zijn/haar toekomst. Tevens kan Altersum werkgevers ondersteunen in het proces naar een goed einde of juist een goede voortzetting van het arbeidscontract.

Wilt u weten wat Altersum in deze voor u kan betekenen klik dan hier voor ons contact formulier.