Advies ontvangen?

Blog

Ontslag en PAWW wat doen we ermee?

In de regel weet iedereen wel dat als iemand ontslag krijgt hij of zij maximaal 24 maanden WW kan krijgen. In 2016 heeft de overheid de regeling veranderd. Per 1 januari 2016 bouw je alleen nog voor de eerste tien jaren een maand per gewerkt jaar op, daarna bouw je voor elk gewerkt jaar een halve maand WW op. Het arbeidsverleden dat voor 2016 is opgebouwd wordt gerespecteerd.

Voor 2016 kreeg men nog een maand per gewerkt jaar met een max van 38 maanden. Een groot verschil. En daar komt de PAWW om de hoek. De Private Aanvulling WW rechten. Deze PAWW zorgt ervoor dat als jij in de WW terecht komt en maximaal recht hebt op 24 maanden je maximaal 38 maanden kunt krijgen.

Let wel, maximaal. Dat betekent natuurlijk niet dat je altijd 24 of 38 maanden krijgt.

Een voorbeeld:
Een werknemer met 22 dienstjaren krijgt in de situatie na 2016 (10 maal 1 maand en 12 maal 0,5 maand) 16 maanden WW. In de situatie voor 2016 zou deze medewerker 22 maanden hebben gekregen.

De PAWW in deze situatie is dus 6 maanden.

Op de salarisstrook staat wel of de werkgever hieraan meedoet of niet. Vaak is het in de cao geregeld en als er geen cao is dan op een andere manier. Je bent namelijk verplicht om zelf een bijdrage te leveren aan de PAWW. Er zal dus op je salarisstrook een inhouding staan.

Altersum kan voor jou bekijken wat de consequentie is in jouw persoonlijke situatie. Tijdens de reorganisatie kan het rust geven in de zoektermijn die er dan aankomt.

Naast dit neemt Altersum alle benodigde zaken die nodig zijn om het inzichtelijk te maken mee in het financiële plaatje met als belangrijkste doelstelling; rust.

Mocht je meer willen weten over reorganisatie en de manier hoe Altersum dit aanpakt voor jou, klik dan hier en zie wat de Altersum aanpak betekent.